Kasim Gump – Geväret i min hand

Kasim Gump - GeväretVästerbottningarna Charlie D och Simon Gimper i Kasim Gump har fått bra respons på sin gratis-MP3 på hiphopsveriges största community och i väntan på EP:n med arbetsnamnet Rodriguez släpper de Geväret i min hand och Dom ljuger som CD-singel / netplay.

Både Geväret… och Dom ljuger låter som att de är lagda i en tidskapsel nån gång kring inspelningen av Babylon, Fattaru och Fjärde Världens anti-etablissemangslåt från 2001. Detta beror inte bara av Piha-samplingen i Geväret…, utan främst p.g.a. att både beatsens ljudbild och texternas teman sätter en liknande stämning. Men bara för att det låter likt så låter det inte som plagiat, utan det är helt enkelt samma typ av hiphop.

Geväret i min hand är en given singel, för med FRA-debatten i färskt minne har den draghjälp av den allmänna opinionens protester och med samplingar från alltifrån proggarna i Knutna Nävar till Petter och Timbuktu är den ett välbyggt verk. Dock har Dom ljuger med sin autotune-influerade refräng tyvärr långt ifrån samma dragkraft även om det är en okej låt.
Det ska bli intressant att höra Rodriguez-EP:n när den kommer.

  • Format: CDS/Netplay
  • Speltid: 0:14:42
  • Hoppa till: 1 (Geväret i min hand)
  • Hoppa över: –
  • Släppt: 081023

Comments are disabled for this post