Monday Monkey Riot – Primal primates EP

Monday Monkey Riot - Primal primates EPStorstadsdjugelfunk? Det är i alla fall etiketten som de inblandade själva sätter på den nysläppta netplay-EP:n Primal primates och funkigt värre är det. Duon beskriver även netplayen som (bland annat) ett soundtrack till ditt upplopp och redan efter den första genomlyssningen låter det som en av de bättre kravallerna att vara med på.

Med en salig blandning av filmsamplingar, funkgrooves och ap-referenser begår alltså Monday Monkey Riot sin debut. Producenten och DJ:n Prime Skitz (även känd som Skitzophrenic) har slagit sig ihop med Shizzywigg (Big Moe från avsomnade Bone the Mic) för att bilda denna apdyrkande duo och konceptet verkar vara att MMR ska sprida den helige fadern Bobby Apes gospel i form av rumpskakande låtar att hålla familjen gisslan till.

Utan några gäster på micken så sticker Primal primates ut bland hiphopsläppen då de enda utom Prime Skitz och Shizzywigg som gör sig hörda är Skizz från Illstar Allstars på trumpet och Alex K på gitarr.
EP:ns svaghet är att Shizzywigg inte alltid har ett bra röstläge utan det varierar ganska mycket från låt till låt. Extremerna kan höras på Oh snap (That´s the bomb right there) där han varvar mellan att låta riktigt tung med att låta extremt skitnödig. Om han hade varit lite mer avslappnad hade det varit en helgjuten EP, för å sidan av mytologibyggandet så är det ett bra hantverk de har knåpat ihop, med funkiga beats som sätter skallen i svängningoch hittar sin plats i min mediaspelare.

Gillas!

  • Format: Netplay-EP
  • Speltid: 0:15:24
  • Hoppa till: 4 (Rock the beat), 5 (Go ape)
  • Hoppa över: 3 (Fonky bomb)
  • Släppt: 2008-05-14

Comments are disabled for this post