Sidewalk – Takeoff EP

SideWalk-TakeoffJag läste en beskrivning av Sidewalk som ”en blandning av Parliament och Wu-Tang Clan”, men vet inte om jag håller med om det. Det är inte lika funkfläskigt som George Clintons orkestreringar och inte lika skitigt som GZA:s produktioner, men det är bra. Så pass bra att de inte behöver jämföra sig med andra för att göra sig ett namn.

EP:n inleds med This is, där Sidewalk presenteras och den avslutas med Labor, ett spår som nog var sommarens soundtrack för många. Däremellan finns fem låtar till som också håller hög klass, där Season of the bitch är en av formtopparna. Ljudbilden pendlar mellan ”wall of sound”-koncept till rock till regelrätt smutsiga beats utan att för den skull tappa hiphop-känslan. Det enda spåret som jag inte fastnar för är We don’t need this, där det helt enkelt blir lite för mycket av allt, det blir en ljudvägg som inte släpper igenom så mycket av musiken som skulle behövas.

På skivan finns, förutom Sidewalk själva (som är producenten DJ Lastword från Beatsurgeons och rapparen Pitz), även sånginsatser från Werner Westlund och Birgit Bidder och bägge känns som riktigt bra val, för även om Birgits eget material är för mycket pop för min smak så passar hon riktigt bra på Lastwords beats och Werner har en av de bättre rockrösterna som kommit fram de senaste åren.

Om du av nån anledning inte införskaffat Takeoff bör du nog göra det nu. Risk finns att den är på upphällningen. Jag kan f.ö. passa på att tipsa om en låt som inte finns med på EP:n – President – som ligger uppe för lyssning på deras MySpace-sida och gästas av Swingfly, Thomas Rusiak samt The Sun (som Werner Westlund numer kallar sig).

  • Format: CD
  • Speltid: 0:25:12
  • Hoppa till: 2 (Season of the bitch), 7 (Labor)
  • Hoppa över: 5 (We don’t need this)
  • Släppt: 080514

Comments are disabled for this post