Erik L – Loose Control EP

Erik L - Loose Control EPSupersci/Flyphonic-producenten Erik L passar på, att i väntan på fullängdaren, släppa en EP för gratis nedladdning. Ett mycket bra initiativ eftersom det är en riktigt skön skiva.

Dock en varning: detta är ett producentalbum, så den som vill bara vill ha tuffa oneliners göre sig icke besvär – låtarna är byggda för att vara just låtar och inte bara beats+ rap (som brukar vara fallet när rapparna står i centrum).

Ljudbildsmässigt så påminner det om Up Hyghs The Venus album (även det en producentskiva) med feta sjok av funksyntar som knorrar ikapp med drömska piano- och cembalo-slingor.

Som brukligt är så pryds varje spår av minst en gäst, en låt har ett par ur den svenska soul / neosoul-eliten (Stray och Kissey Asplund), en annan har Detroit CYDI och Stryfe från den amerikanska alternativhiphopen. Poeten / rapparen Rep Life får dock, i likhet med Noun ett eget spår att visa upp sina talanger på och de gör, i likhet med de övriga gästerna, mycket bra ifrån sig (även om jag inte riktigt fastnar för Let your body lose control så är det ett bra hantverk – no pun intended).

Om jag ska leta efter en svaghet hos skivan är det nog att det inte känns som att något av spåren sticker ut ordentligt, det är ett homogent sound som gör att jag efter ett par genomlyssningar bara flyter med istället för att lyssna.

Fyra spår plus intro och outro ger en dryg kvarts lyssning som ger längtan efter mer. EP:n släpptes för över en månad sen och om du inte har laddat hem det än är det dags nu!

  • Format: EP / netplay
  • Speltid: 0:16:35
  • Hoppa till: 2 (Clappintheyhands)
  • Hoppa över: 4 (Let your body lose control)

Comments are disabled for this post