Looptroop Rockers – Good Things

Looptroop Rockers - Good ThingsÄr det någon i detta land som har lyckats missa The building? I så fall: vilken grotta har du gömt dig i de senaste månaderna? Popflirten är dock inte representativ för hur resten av Good things låter.

Produktionsmässigt har Embee på den här skivan fortsatt att röra sig bort från de dystopiska beats som präglade de första LTR-släppen. Något som inte alltid är helt oproblematiskt, för det blir en viss krock när texterna avhandlar livets och samhällets mörkare sidor samtidigt som musiken halkar in i ett ljust och luftigt poplandskap.
Men det är dock bara på mindre än halva skivan där det fenomenet inträffar, för spår som Rome är (trots sina klockspel) i grunden en aggressiv marsch mot samhällets indoktrinering och den efterföljande Ginger and lemon grottar ner sig ytterligare en bit i skymningsstämningen.

Promoe och Supreme levererar som de ska och före detta Looptroop-medlemmen CosM.I.C. är uppskriven som ”gäst” på Al Mazika, tillsammans med Alibi från Medina. Tyvärr är det ett av skivans svagare spår p.g.a. att sångrefrängen inte funkar helt över beatet, men rappen sitter som gjuten.

Mapeis hesa stämma gästar på Stains och hon gör bra ifrån sig (även om det var en riktigt kort vers), bättre än på mycket av hennes eget material, vilket gör att jag blir sugen på att höra fler nya grejer från hennes håll. Discodängan Naive har en sjungande Timbuktu i sällskap med hiphopgrottmonstret (som ju ersatt hiphopsmurfen på många låtar det senaste året) och riskerar nog att dyka upp på diverse dangolv den närmaste tiden, både som orginal och i remixform.

Skivans enda dåliga låt är lyckligtvis inte helt komponerad av rockarna själva. Att göra en cover på Bon Jovis Living on a prayer är en kul idé som borde stannat vid att bara framföras live, för på skiva är denna version inte i närheten av orginalets allsångs- och luftgitarrsinspirerande 80-talsnostalgi.

Över lag så är i alla fall Good things en skiva som kommer ligga kvar i lurarna ett bra tag framöver och det gillas även att LTR följer trenden och (precis som Afasi & Filthy gjorde på Fläcken) langar med texterna för den som vill kunna hänga med från början. Big up Rockaz!

  • Format: CD
  • Speltid: 0:49:03
  • Hoppa till: 2 (The building), 6 (Rome)
  • Hoppa över: 5 (Living on a prayer)

Comments are disabled for this post