Nu har vi ingen anledning att vara upprörda längre (väl?)

Så, Carema gick ut med att de nu ska betala skatt i Sverige istället för att dra allt till Jersey. Ungefär två månader tog det för styrelsen att komma fram till det beslutet. En frivillig åtgärd som de kommit fram till efter att ha insett  att utförsel av allmänna medel ur landet ”inte är lämpligt för ett företag som bedriver äldreomsorg” och de ”vill inte ha en skattediskussion”.

Detta efter att politikerna börjat med brösttoner om lagstiftning riktad mot avancerad skatteplanering och för att även anställda inom privata företag som agerar inom offentlig verksamhet ska vara skyddade mot repressalier om de anmäler missförhållanden.

Minns detta: riskkapitalister bedriver inte välgörenhet.De backar enbart när de inte kan ta sig ur situationen på något annat sätt och de backar bara så långt de absolut måste för att komma undan. Den skatt de ”frivilligt” tänker betala här kommer knappast tära så mycket på vinsten att samhället får valuta för vad vi betalar.

Carema och resten kommer fortfarande tjäna stora pengar på att leverera ”prisvärda äldrevårdstjänster till sina kunder” oavsett om de ”frivilligt” betalar den skatt de borde.

…och ingen har fortfarande svarat på miljardfrågan.

Comments are disabled for this post